Restaffald

Hvad er restaffald:

Restaffaldet er den rest der bliver tilbage til den grå affaldsspand efter at man har sorteret de genanvendelige og de farlige materialer fra.

Her er de vigtigste ting fra husholdningen der skal sorteres og afleveres på genbrugspladsen, og som IKKE må komme i den grå restaffaldsspand:

1) Papir og pap

2) Hård og blød plast

3) Glas og flasker

4) Metal (dog tilladt hvis dåserne er fyldt med mad)

5) Batterier (afleveres i klar pose på låget af affaldsspanden)

6) Elektronik (afleveres i klar pose på låget af affaldsspanden, max 4 liters pose)


selvbetjening ikon til hjemmeside - computer   Klik her for at læse om sortering af affald for husstande.

For at skåne miljøet og for genanvende så meget af de vigtige ressourcer som muligt, er det meget vigtigt, at du får styr på sorteringen hjemme i husstanden. En god ide er at anskaffe en række spande/kasser eller lignende, som kan indeholde hver af de affaldstyper, der ikke skal i affaldsspanden. På denne måde holder du styr på tingene, og har også lettere ved at få afleveret affaldet korrekt, når man skal til iglostationen eller genbrugspladsen.

Er der penge at spare ved at sortere rigtigt:

ja det er der.

Papir- pap og metal giver gode penge retur til systemet, ja de betaler sig faktisk dobbelt da alt det vi indsamler til genanvendelse jo ikke skal brændes.

Et eksempel:

I følge Miljøstyrelsen producerer hver husstand ca. 134 kg. papir om året. I gennemsnit lander 52% af papiret til genbrug på genbrugsstationerne eller i igloerne, hvilket betyder at de resterende 48% desværre havner i affaldsspanden og køres til forbrænding.

Salgspris for papir: 49 øre pr. kg. (gennemsnit fra 2016)

Forbrændingspris: 42 øre pr. kg. pt. 2016

Altså kan vi se, at for hvert kg. papir, vi ikke får sorteret fra, inden det havner i affaldsspanden, koster det ca 1 kr.

For hver husstand der "glemmer" de sidste 48%, vil regnestykket se således ud: 134 kg. x 48% x 0,91 kr. = 59 kr./år

Så ved at gøre indsatsen med de genanvendelige materialer bedre, kan vi både hjælpe miljøet, og spare penge.

Kerteminde Forsyning A/S    Kohaven 12    5300 Kerteminde    Kundeservice: 70 25 33 33    ​E-mail: forsyning@kertemindeforsyning.dk
​ Vagttelefon (akutte henvendelser) Spildevand: 65 32 55 37    ​Vagttelefon (akutte henvendelser) Vand/varme: 21 24 51 50​