Pesticidfund i kertemindeområdets drikkevand holder sig under den sundhedsmæssige grænseværdi

opdateret ​7/9-2017 kl. 14.04

Vi har i dag fået testsvar for det pesticid, desphenyl-chloridazon, som man også har fundet i Slagelse, Esbjerg, og som der nu testes landsdækkende for.


Det viser sig, at pesticidrester er at finde i kertemindeområdets drikkevand. Det vil sige, Munkebo er ikke omfattet, da vandet her kommer fra Odense.


Vandkunderne, hvor pesticidresterne er fundet, har ikke været udsat for sundhedsmæssig risiko.

Fundet ligger på 0,74 mikrogram pr. liter. Den tekniske grænseværdi er 0,1 mikrogram pr. liter. Men det skal holdes op imod, at Miljøstyrelsen angiver 240 mikrogram pr. liter som en sundhedsmæssig grænseværdi. Der er ikke blevet testet for dette stof før, fordi det ikke har optrådt på Miljøstyrelsens liste over stoffer, forsyninger skal teste for.


Her og nu gør vi det, at vi lukker de tre boringer, der har den højeste koncentration. Og så samarbejder vi med Kerteminde Kommune om den langsigtede løsning.


Vi informerer løbende, når der sker udviklinger, der er relevante for dig som kunde.


For flere detaljer kan du her læse en pressemeddelelse.

Kerteminde Forsyning A/S    Kohaven 12    5300 Kerteminde    Kundeservice: 70 25 33 33    ​E-mail: forsyning@kertemindeforsyning.dk
​ Vagttelefon (akutte henvendelser) Spildevand: 65 32 55 37    ​Vagttelefon (akutte henvendelser) Vand/varme: 21 24 51 50​