×
Menu

Særlige affaldstyper: Når affald giver hovedbrud

 

Sortering og håndtering af affald er ofte nemt, hvis man følger sin sunde fornuft. Men der er undtagelser, hvor det bliver lidt mere kompliceret. Nedenfor har vi samlet tips og vejledninger om særlige typer af affald.

Fandt du ikke de svar om dit affald, du søgte, så skriv til forsyning@kertemindeforsyning.dk

Elektronik kan afleveres på låget af skraldespanden

Du er altid velkommen at aflevere elektronik og batterier på genbrugspladsen (dog kun i bemandet åbningstid). 

Batterier og småt elektronik kan dog også lægges på låget af din skraldespand hvis:

  1. du ikke blander batterier og småt elektronik (de skal til forskellige behandlere)
  2. du bruger klar poser på max. 4 liter 
  3. du aldrig lægger el-pærer i poserne på låget: El-pærer er farligt affald og går i stykker under transporten. 

Når skraldemanden tømmer din spand, tager han batterierne og elektronikken med. 

Større ting som tv-skærme, mikrobølgeovne osv., der ikke kan være i 4-liters poser er ikke omfattet af ordningen. De skal på genbrugspladsen i bemandet åbningstid. 

Elektronik og batterier indeholder mange miljøskadelige stoffer og nyttige metaller, der skal behandles på rigtig vis. Smid derfor aldrig disse ting i skraldespanden. 

Farligt affald skal altid på genbrugspladsen

Farligt affald skal afleveres på genbrugspladsen. Hvis du smider det i restaffaldsspanden, bliver de miljøfarlige stoffer ikke behandlet optimalt. 

Hvis du benytter Kerteminde Genbrugsplads uden for den bemandede åbningstid, kan du hverken aflevere farligt affald eller elektronik. Pladsens miljøgodkendelse kræver, at der er ansatte til at tage imod disse ting. 

Bygge- og nedrivningsaffald: sådan anmelder du det til kommunen

Regler for anmeldelse af byggeaffald er meget komplicerede. Vi råder dig til altid at anmelde byggeaffald, og at gøre det senest 14 dage før dit bygge-, anlægs- eller nedrivningsprojekt.

Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke hører noget fra kommunen inden for de 14 dage, så kan du køre affaldet på genbrugspladsen. Hvis du er i tvivl, så spørg på genbrugspladsen.


Blanketter kan findes på Kerteminde Kommunes hjemmeside.

Klik her for at finde detaljerede vejledninger.

Jord og jordflytning

På genbrugspladserne kan du maksimalt aflevere 1 m³ jord pr. måned pr. adresse.​

Større mængder jord kan afleveres på et dertil godkendt modtageanlæg som fx. Klintholm (Klintholmvej 50, 5874 Hesselager, www.klintholm-is.dk). 

Klik her for at læse mere om juraen omkring jordflytning.

Henkastet affald: Hvad kan du gøre?

Ser du henkastet affald i det offentlige rum, henviser vi til Kerteminde Kommune. Kontakt til Kommunen kan ske på tlf. 65 15 15 15.

Hvis der er tale om en mindre mængde affald, kan du smide det i din egen restaffaldsspand (og tak fordi du dermed udviser samfundssind!). 

Hvis du har samlet en større mængde henkastet affald, kan du kontakte os på tlf. 70 25 33 33. Så finder vi sammen en løsning. Hvis du oplever større mængder henkastet affald ved de lokale papir- og glascontainere, bedes du også kontakte os. 

Udvidet adgang til genbrugspladsen

Hvis du opretter din bil i vores system, vil porten til Kerteminde Genbrugsplads automatisk åbne for dig i ubemandede tidsrum hver dag året rundt kl. 7-21. 

Læs mere