Forsyningen sender ekstraordinært 6,8 mio. tilbage til kunderne

16. december 2020 - 03:00

På grund af særligt effektiv drift og billigere brændselsmix i 2020 vil Kerteminde Forsynings fjernvarmekunder få en glædelig overraskelse på årsafregningen i februar 2021.

Her bliver der nemlig fratrukket et solidt beløb – afhængigt af boligform og forbrug. Samlet set får varmekunderne 6,8 millioner kroner tilbage i februar. Billiger brændselsmix betyder, at kul er ved at blive udfaset i forbrændingen til fordel for det mere miljørigtige og billigere affaldsbrændsel.

Hans Luunbjerg, formand for forsyningens bestyrelse, fortæller:

"Sidder du i et hus på 130 kvm. med et gennemsnitligt forbrug, vil du få fratrukket knap 1.100 kroner på årsafregningen til februar. Det skyldes, at forsyningen har haft et ekstraordinært effektivt 2020, og at vi har fået mere affaldsvarme og mindre kulvarme. Affaldsvarmen er billigere og bedre for miljøet."

Hvad kan man så bruge pengene på? Hans Luunbjerg foreslår:

"I disse coronatider er det kun en fordel, at penge kommer ud til kunderne og videre ud i samfundet at arbejde. Der er mange erhvervsdrivende i kommunen, der har brug for at få mere i ordrebøgerne. Det er mit håb, at de 6,8 mio. kroner giver et positivt puf i den retning. Hvad med at få bestilt de nye, mere energivenlige vinduer, du længe har haft i tankerne? Så støtter du både en lokal håndværker og kan se frem til at spare endnu mere på fjernvarmen."

Klik her for at se hele pressemeddelelsen.

Til nyhedsoversigten

Billigere fjernvarme i 2021

Et gennemsnitligt hus bliver 600 kroner billigere at opvarme i 2021. Desuden indføres i 2021 nemmere forhold for erhvervskunder på genbrugspladserne.