Nyheder

 

Vil du have nyheder om fjernvarmen direkte i din inbox? Så klik her for at tilmelde dig vores e mail nyhedsbrev.

 

29.04.2024

Vi er begyndt at grave på Fyrrehøjen i Munkebo. Vi beklager generne, det måtte medfører og håber, du bliver glad for fjernvarmen, når den er der. Detaljerne finder du ved at klikke her. 

 

04.03.2024

Vores fjernvarmeingeniør, Simon (eller en af hans kolleger), tager i disse dage rundt i område Øst 1 og aftaler med boligejerne, hvor stikledningen skal graves ned på grunden. Bare rolig, han ringer for en aftale først!

""
 

01.02.2024

Gravearbejdet for fjernvarme i Munkebo starter til marts. 

Vi indsender i dag ansøgninger til Energistyrelsen om økonomisk tilskud til nye fjernvarmeprojekter i Hundslev, Nymarkshuse Syd, Rynkeby, Skovhuse og Revninge. Når vi forhåbentlig har tilskuddet i hus, så kan vi begynde at hente tilsagn til fjernvarme ind hos boligejerne i områderne. 

 

29.08.2023

Omsider har vi nu offentliggjort referatet med slides fra borgermødet om fjernvarme i Marslev og Birkende-Nonnebo. Vi samler også op på en lang række spørgsmål og svar fra aftenen. Klik her for at læse mere. 
 

11.07.2023

Vi har sendt brevene om fjernvarme i Marslev og Birkende-Nonnebo til trykkeren. Så nu skulle der ikke gå så lang tid, før du får brev. Klik her for at læse mere. 

Vi afholder borgermøde om fjernvarmens fremtid i de to områder d. 23/8. Klik her for at læse mere. 

 

12.06.2023

Hvis du bor eller har virksomhed i Marslev eller Birkende-Nonnebo, kan du nu også tilmelde dig fjernvarmen. Brug søgefeltet på forsiden til at fremsøge en bestemt adresse. 

 

22.05.2023

Vi har lagt første, mere detaljerede plan for fremtidens fjernvarme i Munkebo ud på vores hjemmeside. Planen vil løbende blive præciseret og opdateret - sådan vil det altid være i så store projekter: Klik her for at læse mere. 

Vi arbejder på at sende nyheden ud på e-mail. 

 

04.05.2023

Vi har modtaget planerne for udrulning af fjernvarme i Munkebo fra vores rådgiver, Niras. Men der er nogle detaljer i planerne, vi lige skal have rettet til, før vi kan offentliggøre dem. Vi har detaljerne på plads og sender planerne til dem, der har skrevet under med os, her i maj. Vi ved, mange tripper for at se planerne, men vi beder om tålmodighed lidt endnu. 

Hvis du er en af dem, der har skrevet under med os, er du tilmeldt vores nyhedsbrev. Og dermed får du besked direkte fra os, når der er nyt om udrulningsplaner mm. 

Gravearbejdet er stadig berammet til at starte efteråret 2023.

 

02.03.2023

Vi har fået foretaget nye beregninger, der viser, at fjernvarmen kan være på vej til disse områder:

  • Langeskov Syd Industri og Rønninge
  • Hundslev, Nymarkshuse Syd, Rynkeby, Skovhuse og Revninge
  • Drigstrup og Over Kærby
  • Dræby

Tallene viser, boligejerne her kan spare et sted mellem 3.100 og 7.600 kroner om året på varmeregningen i forhold til varmepumpe. Uanset hvor du bor: Så snart du kan tilmelde dig fjernvarmen, så fyrer vi et brev af sted til din postkasse. Tal gerne med dine naboer, for fjernvarmen bliver kun til noget, hvis der er nok, der tilmelder sig. 

 

25.01.2023

Vi har nu underskrifter fra 72 procent af boligejerne i de områder af Munkebo, hvor vi udvider fjernvarmen de kommende år. 

 

19.01.2023

Kerteminde Kommune har lynbehandlet vores ansøgning om at måtte tilbyde fjernvarme i nye områder: Marslev og Birkende-Nonnebo. Vi har nu fået en betinget tilladelse fra kommunen til at gå videre med planerne, og vi tager derfor næste skridt: at søge Energistyrelsen til udvidelsesplanerne i de nye områder. Når tilskuddet er i hus, åbner vi for, at boligejerne kan sige ja til fjernvarmen. 

 

12.01.2023

Vi har nu søgt kommunen om at måtte tilbyde fjernvarme i Marslev og Birkende-Nonnebo. Vores beregninger viser, boligejerne kan spare mange penge ved at vælge fjernvarme frem for varmepumpe - både på løbende varmeudgift og på investering i selve installationen. Læs mere her.

 

21.12.2022

Vi er nu oppe på 70 procent tilslutning til fjernvarmen i Munkebo. Det er vildt flot med den store opbakning. 

 

14.12.2022

Vi har skrevet under med Niras, som skal rådgive os om fjernvarme i konverteringsprojektet i Munkebo.

Og det er godt nyt, fordi det er dem, der skal lave detaljerede tidsplaner til os - og dermed til dig som kunde i Munkebo. Niras er eksperter i den slags fjernvarmeprojekter og grøn omstilling - og grøn omstilling er jo en vigtig ting i disse år, hvor der tales meget om klimaforandringer. I april vil detaljeplanerne foreligge. 

Vi graver enkelte steder i Munkebo, hvor boliger ligger lige op ad hovedledningen. Vi tager dem, vi kan, og kan ikke arbejde hurtigere. 60 boliger er således allerede kommet på fjernvarmen, selvom det egentlig først skulle være sket tidligst om trekvart år. 

Samtidigt er vi ved at lægge skinner til nyhedsbrevet. Der er vi i samtale med et firma, der laver IT-systemer til den slags. Alle de, der har skrevet under med os, vil automatisk modtage det. Vi vil informere dig om detaljerne i projektet gennem nyhedsbrevet.  


12.12.2022

Horten Advokater har nu vurderet på spørgsmålet, om bestyrelsesformand, Hans Luunbjerg, er inhabil i beslutninger om et eventuelt kommende projekt om at producere fjernvarmen lokalt. Horten har vurderet, at Hans Luunbjerg hverken er eller var inhabil. Læs mere ved at klikke her, hvor du også finder link til Hortens notat. 

 

01.10.2022

Det fynske folkemøde på Lundsgaard: Michael Høj-Larsen fra Kerteminde Forsyning deltog i en talk i Anexet, faciliteret af Fyens Stiftstidende. Emnet var fjernvarme nu og i fremtiden i lyset af stigende råvarepriser. Spørgsmålet om, hvorfor det skal tage flere år, før man kan blive koblet på fjernvarmen blev belyst. Steen Hjorth Andersen, som står bag facebookgruppen "Fjernvarmefremtid Munkebo", deltog også og talte om gruppen som redskab for fællesskab og nærdemokrati. 

Klik her for at læse Fyens Stiftstidendes artikel om fjernvarme-talk'en (kan kræve abonnement på FS). 

 

20.09.2022

Vi er nu oppe på 54% tilslutning til fjernvarmeprojektet i Munkebo. Målet var 46, så alt derover er bare bonus. 

Vores grove tidsplan (med meget elastik) er: 

1. november 2022: Underskrift med rådgiver, der skal udforme detaljeret tidsplan og kort over, hvor vi går i gang. 

1. kvartal 2023: Tidsplaner og områdekort forventes klar. 

Sensommer/tidligt efterår 2023: Gravemaskinerne går i gang. 

 

19.08.2022

På et meget velbesøgt borgermøde i Munkebo-hallen deltog forsyningens direktør, Michael Høj-Larsen, sammen med folketingspolitiker Jan Johansen (S) og repræsentanter for EnergiFyn og VVS-verdenen. Det blev blandt andet fortalt, at vi nu har den tilslutning, der skal til, for at projektet kan gå ind i næste fase.

Løst anslået var ca. 400 mødt op for at lytte og stille spørgsmål - primært til forsyningen. Læs mere og hent forsyningens oplæg ved at klikke her. 

 

17.08.2022

Vi er ved at lægge skinnerne til at kunne udsende løbende servicemeddelelser til vores kunder om Munkebo-projektet. Servicemeddelelserne vil blive sendt på e-mail til de af jer, der har skrevet under på aftale med os. Vi arbejder på en metode, så andre interesserede også kan modtage disse e-mail meddelelser. Indholdet i meddelelserne vil være tidsplaner, kort over projektet, trafik-info i forhold til gravearbejdet og andet praktisk. Altså ingen markedsføring. 


15.08.2022

Borgergruppen Fjernvarme-Fremtid Munkebo inviterer til borgermøde 18. august kl. 19-21 i Munkebo Idrætshal. Kerteminde Forsyning er med i panelet den dag. Emnet for mødet er: Hvordan overlever du med gas, til fjernvarmen kommer?

Læs hele nyheden på kertemindeforsyning.dk. 


28.06.2022

Ny aftale fra Christiansborg siger, al gasopvarmning skal være udfaset i år 2035. Det skal ske ved at øge grøn strøm fra havvindmøller, landvindmøller og solceller på land. Læs mere på DR's hjemmeside. 


16.06.2022 Kære venner i Marslev, Birkende og Nonnebo!

Vi kan se, der er flere af jer, der prøver at tilmelde jer fjernvarmen nu. Men det kan I desværre ikke endnu. Det er kun Munkebo, der kan. Vi skal nok give lyd, hvis og når vi må åbne for tilmelding uden for Munkebo. 

 

17.05.2022: Kan I ikke tage og skynde jer lidt, Kerteminde Forsyning?

Interessen for fjernvarme er selvfølgelig super stor. Vi modtager derfor mange henvendelser om, hvornår vi kommer og graver. Vi skynder os alt, hvad vi kan. For at gennemføre projektet med fjernvarme skal vi igennem to EU-udbud - og det tager tid. Vi går ud med information, så snart vi ved, hvilke områder, vi starter med. Formodentlig har vi disse informationer tidligst i efteråret. Planen er stadig at gennemføre projektet fra 2023. 

Indtil da, kan du kun gøre det, at du spreder det glade budskab om at få folk til at tilmelde sig her på hjemmesiden. 

 

19.04.2022: Statsministeren melder ud om hastig omstilling til bl.a. fjernvarme

Statsministeren har i dag holdt pressemøde om at trykke speederen i bund i forhold til at udfase gasopvarmning og finde økonomiske tilskud til overgangen til fjernvarme: klik her for at læse artikel på TV2. 

Normalt tager det år at få tilsagn nok til at kunne gennemføre fjernvarmeprojekter. Med den enorme interesse for at skifte fra især gas, så løber vi virkelig hurtigt for at nå at udsende tilbud til alle dem, der har udfyldt vores sig-ja formular. Det kan desværre tage 4-6 uger, før du modtager tilbud fra os, når du har indsendt dit ja til fjernvarmen her på sitet.

 

23.03.2022: Vi har rygende travlt.

Medierne har skrevet om, at vi har åbent for interessetilkendegivelser her på siden. Så hav tålmodighed med os. Når du har udfyldt formularen, så kan der gå op til 2 uger, før vi får sendt det konkrete tilbud til underskrift til dig. Du binder dig først til aftalen med os, når du har skrevet under og indsendt aftalen til os. Vi lover at ekspedere sagerne så hurtigt, vi kan. 

 

11.02.2022: Hop ombord, nu ruller toget!

Vi har nu fået et nik fra Energistyrelsen, så vi kan begynde at tilbyde at tilbyde fjernvarme i de dele af Munkebo, der ikke er på fjernvarmen endnu. Vi skal op på 46 procent tilslutning i projektområdet, før at det kan blive til noget. Tal med din nabo, om fjernvarmen ikke også er noget for ham/hende.