Hans Luunbjerg er ikke inhabil angående fjernvarme, konkluderer advokater

12. december 2022 - 11:41

Meget er blevet skrevet om forsyningens bestyrelsesformand, Hans Luunbjerg, i den senere tid. Der har været spekuleret i mulig inhabilitet, fordi han både sidder i forsyningens bestyrelse og er energiproducent. 

Kerteminde Forsyning har bedt advokatfirmaet Horten vurdere spørgsmålet om formandens mulige inhabilitet i forsyningens undersøgelser af egenproduktion af fjernvarme.

Og vurderingen fra Horten er klokkeklar: Hans Luunbjerg er ikke og var ikke inhabil:


Det er vores vurdering, at bestyrelsesformand Hans Luunbjerg ikke er eller var inhabil efter de selskabsretlige regler i forhold til Kerteminde Varmes beslutninger om evt. egenproduktion af fjernvarme eller generelt som bestyrelsesformand for koncernen Kerteminde Forsyning.

Kerteminde Forsynings undersøgelser af muligheden for selv at producere fjernvarme skal have positiv økonomi for kunder, for samfundet og for forsyningen. Ellers bliver egenproduktion slet ikke til noget. 

Hvis vi går over til selv at lave fjernvarmen, vil vi ikke kunne drive energipriserne opad gennem forsyningens forbrug og dermed skaffe formanden en fordel. Der er heller ikke andre måder, hvorpå projektet ville kunne skaffe formanden en økonomisk fordel. 

Vi køber i dag en meget beskeden mængde gas til egne reserve- og spidslastcentraler. De kører, når det er allerkoldest. Vores køb af gas sker på de åbne energibørser eller efter udbud. Det vil vi fortsætte med. Forsyningen er ikke og bliver ikke gas- eller elkunde hos Hans Luunbjerg, som overhovedet ikke sælger til slutkunder.

Vores håb er, at diverse avisredaktioner vil gøre lige så meget ud af notatets konklusioner som af alle de holdninger, der er blevet bragt frem på det seneste. 

Både direktøren og Hans Luunbjerg har stillet sig til rådighed til interview i medierne om Hortens notat, som kan læses i sin fulde længde ved at klikke her. 

Til nyhedsoversigten