×
Menu

Hvor rent skal affald være, for at det kan genanvendes?

 

Affald behøver ikke være så rent, som mange tror. Gør du det rent, er det mest for din egen skyld og for hygiejnens skyld. Her er nogle tips: 

Når dåsen til flåede tomater er tømt, skyller du den kort i rindende vand. Du vasker hænder under madlavning - så kan du lade vandet rinde ned i tomatdåsen. Fyld marmeladeglasset med vand på samme måde, når du vasker hænder. Og lad det stå natten over. Ting som disse kan gives til genbrug uden at være tørre.

Makreldåsen kan du også skylle med sæbevandet, når du vasker hænder. Du må selv afgøre, om den lige skal have en tur med børsten.  

Nutellaglasset er noget sværere. Her kan du måske finde en ledig plads i opvaskemaskinen eller bruge opvaskevandet, når opvasken er taget. 

Kødbakken af plast kan du stille i håndvasken og vaske hænder over den, så sæbevandet rinder ned i kødbakken. Renere behøver den ikke være. Kødbakken bør ende sine dage i container til hård plast på genbrugspladsen. 

Shampooflasken og plastemballager til rengøringsmidler behøver du ikke gøre så meget ved, da indholdet ikke kan rådne. Når du ikke kan få mere ud, kan du aflevere disse affaldstyper, som de er, i hård plast containeren. 

Restaffaldsspanden er affaldets allersidste udvej. Når restaffaldsspanden tømmes, køres affaldet til Fynsværket og brændes. Det producerer varme og el. Men det er bedst for verdens ressourcer, at vi genanvender affald til nye produkter.