Hvor rent skal affald være, for at det kan genanvendes?

 

Tekstilaffald (klude, enlige sokker, ødelagt tøj, dyner og puder osv.) må gerne have indtørrede pletter af mad og drikke. Men ikke rester af kemi eller olie (olieklude mv. er restaffald). Tekstilaffald skal være tørt og uden mug - ellers er det restaffald. 

Metal- og glasemballage skal blot være almindeligt tømt og skrabet. Du behøver ikke skylle disse ting - men du godt. I så fald er brugt opvaskevand eller en plads i opvaskemaskinen et godt tip. 

Pap og papir skal være rent og tørt for at kunne genanvendes - hvis det er beskidt eller vådt, skal det til restaffald.

Mad- & drikkekartoner: Almindeligt tømt og skrabet rent.

Plastic skal være almindeligt tømt og skrabet rent. Kødbakken af plast kan du stille i håndvasken og vaske hænder over den, så sæbevandet rinder ned i kødbakken. Lad den stå med sæbevandet i en kort stund. Renere behøver den ikke være. 

Shampooflasken og plastemballager til rengøringsmidler behøver du ikke gøre så meget ved, da indholdet ikke kan rådne. Når du ikke kan få mere ud, kan du smide dem i spanden til plast derhjemme eller tage med ud på genbrugspladsen.

Restaffaldet er affaldets allersidste udvej. Når restaffaldet hentes, køres affaldet til Fynsværket og brændes. Det producerer varme og el. Men det er bedst for verdens ressourcer, at vi genanvender affald til nye produkter.