Vi skifter skilte på genbrugspladsen

16. februar 2023 - 10:25

I februar får Kerteminde Genbrugsplads nye skilte. Skiltene viser de nye, nationale symboler, som du kan se nogle af her nedenfor. 

""

De nye skilte er enklere og tydeligere og gør det nemmere at sortere. Nogle få containere får nyt navn. Fx kommer deponi nu til at hedde Til nedgravning. Det er vigtigt for os, at du ved, hvad der sker med den type affald. 

Småt brændbart kommer til at hedde Rest efter sortering, fordi vi gerne vil signalere, at småt brændbart er den sidste container, du benytter, når alt, der kan genanvendes, er sorteret fra.

Stort brænbart kommer til at hedde Polstrede møbler. Bortset fra nogle få ting, er containeren kun beregnet til udslidte sofaer mv.   

En anden grund til at skifte til nye skilte er, at hele landet er i gang med at ensrette kommunikationen om affald, så du, uanset hvor du kommer hen i landet, får vejledning gennem det samme system af farver, ord og symboler. 

En tredje grund til at skifte skilte er, at mange af de nuværende er beskadigede og beskidte. Her blot ét eksempel:
 

Beskidt og algeindsmurt skilt på genbrugsplads.

 

Er du i tvivl om sortering?

Så er vores venlige genbrugsvejledere klar til at besvare dine spørgsmål. Du kan også søge i vores Sorterings ABC.

Hvad sker der med genbrugspladserne i Langeskov og Munkebo?

I skrivende stund ved vi ikke, hvad der præcist kommer til at ske med Langeskov og Munkebo Genbrugsplads. Politikerne er ikke helt færdige med at beslutte det videre forløb. Hvis pladserne fx omdannes til mindre genbrugsøer med få containere og døgnåbent, så vil de få skilte af samme, nye typer som Kerteminde Genbrugsplads får i disse dage. 

Til nyhedsoversigten