Fjernvarme på vej i 5 områder af kommunen

20. maj 2021 - 12:20

Fremtidens opvarmningsform, fjernvarmen, er på vej til tre områder af Munkebo, og senere forhåbentlig til Marslev og Birkende-Nonnebo. I disse fem områder fyres der nu med naturgas eller olie, som regeringen vil have udfaset senest 2030. 

Vi har sendt den første, formelle ansøgning til Kerteminde Kommune om at måtte tilbyde fjernvarmen til de nye områder. Kommunen skal nemlig godkende forsyningsselskabers planer om at udbrede fjernvarmen. Den ansøgning, der er sendt, omhandler et område, vi kalder 'Munkebo Nord'. Inden for få måneder følger ansøgninger om 4 andre områder: Munkebo Syd og Øst, Marslev og Birkende-Nonnebo. 

Hvis du bor i et af de i alt fem områder vil du kunne give bindende tilsagn til tilslutning til fjernvarmen, når kommunen har godkendt vores ansøgninger. 

Fjernvarmen er billig, bekvem og lydløs - og du får døgnservice med lokale teknikere. Vores mål er, at fjernvarmen er CO2-neutral senest i 2030.

Vi arbejder på at få en informationshjemmeside op at køre, hvor du kan læse mere om fjernvarme, beregne din fordel ved at vælge fjernvarme, og hvor du kan give dit tilsagn til tilslutning. Vi planlægger også at udsende skriftligt materiale i de 5 nye områder senere dette år. Hold derfor øje med postkassen og denne hjemmeside. 

For at kunne udrulle fjernvarme til områderne, skal vi op på, at 45 procent af boligerne siger ja. Hjælp dit nabolag ved at fortælle om projektet. 

På kortet nedenfor kan du se, hvor Kerteminde Forsyning leverer fjernvarme nu (de røde områder, især omkring Kerteminde by) - og hvor vi i fremtiden gerne vil levere fjernvarme (de grønne områder). 

Klik her for pressemeddelelse om udvidelsesplanerne.

Kort over fjernvarmeområder

Til nyhedsoversigten