Munkebo Genbrugsplads bliver til Munkebo Genbrugs-Ø

25. april 2024 - 08:20


Munkebo Genbrugsplads skal omdannes til en mindre plads - det, vi har valgt at kalde en genbrugs-ø. Omdannelsen starter 21. maj og forventes afsluttet cirka 1. september 2024. 

Vi har valgt at holde en midlertidig plads åben i byggeperioden og så vidt muligt undgå lukkedage. Men det er vigtigt at sige, at allerede når vi starter med at omdanne genbrugspladsen 21. maj, så vil du kun kunne aflevere disse affaldstyper: 

 

Haveaffald, indendørs træ, metal, pap, plastic, haveaffald, jord, mursten og tegl

 

Fra byggestart 21. maj og frem til september bibeholder vi de gamle åbningstider:

Hverdage kl. 10-17

Lørdage/søndage kl. 9-13

Grundlovsdag 5/6 kl. 9-12

 

Når pladsen står færdig til september, så udvider vi åbningstiderne til: Hver dag året rundet 6-21.

For at kunne komme ind på den færdigbyggede genbrugs-ø, skal du være tilmeldt vores gratis system med nummerpladescanner. Hvis du allerede er tilmeldt systemet for Kerteminde Genbrugsplads, så behøver du ikke foretage dig noget: Du vil også kunne lukke dig ind på Munkebo Genbrugs-ø.

Hvis du ikke er tilmeldt systemet, kan du klikke her og gøre det. Vær obs på, vi har et par dages sagsbehandlingstid på hver tilmelding. 
 

Vi beklager generne i tiden med ombygning og håber på din forståelse. 
 

Indretningsplan for Munkebo Genbrugs-Ø

Planen nedenfor skitserer indretningen af den færdigbyggede genbrugs-ø. Rækkefølgen af containere kan dog blive justeret, alt efter hvad vi finder ud af er mest praktisk. 

""

Kan jeg aflevere haveaffald på pladsen, mens I bygger om?

Ja, vi laver et område til haveaffald, så du igennem byggeperioden kan komme af med haveaffald. 

Hvad bliver åbningstiderne på den kommende genbrugs-ø?

Når ombygningen er slut til september: Alle dage, året rundt kl. 6-21. For at åbne porten, skal du være oprettet i vores system med nummerplade-aflæsning. Klik her for at tilmelde dig.

Hvis du allerede er tilmeldt adgang i ubemandet tidsrum på Kerteminde Genbrugsplads, er du automatisk også tilmeldt for Munkebo Genbrugs-Ø.

Hvorfor kommer der ikke containere til affald, der skal brændes?

Alt for meget affald, der kunne have været sorteret og genanvendt, bliver i stedet brændt (især plast og pap). Det udleder unødigt CO2. Idet vi kun opsætter containere til genanvendeligt affald på genbrugsøen, ønsker vi at motivere til sortering frem for bare at brænde usorteret affald af.

Kan cyklister og fodgængere også komme ind på den kommende genbrugs-ø?

Ja. Vi er pt. ved at finde ud af, hvordan også cyklister og fodgængere kan få adgang.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har brug for hjælp til sortering på den ubemandede genbrugs-ø?

På genbrugs-øen vil skiltene fra september være større og indeholde flere informationer, end det kendes fra vores bemandede genbrugspladser. Har du brug for mere hjælp, kan du prøve vores Sorterings ABC her på hjemmesiden. 

Vil erhvervslivet kunne bruge den kommende genbrugs-ø?

Nej. Erhvervslivet skal fortsat køre til enten Kerteminde Genbrugsplads eller Langeskov Genbrugsplads. 

Hvordan er det besluttet, hvilke containere der skal være på genbrugs-øen?

I 2022 gennemførte Kerteminde Forsyning en brugerundersøgelse ved hjælp af et spørgeskema. Næsten 2.700 personer deltog i undersøgelsen. Resultatet af undersøgelsen blev brugt til at afgøre, hvilke containere der skulle være på den kommende genbrugs-ø i Munkebo.

Ændrer I på, hvor jeg kører ind for at aflevere affald?

Ja. Når den færdigbyggede genbrugs-ø står færdig til september '24, så vil ind- og udkørsel ligge et stenkast længere nede ad Garbæksvej. 

Den ind- og udkørsel, du kender fra Munkebo Genbrugsplads, vil være reserveret de lastbiler, der skal hente affald for os. 

Jeg har spørgsmål, der ikke blev besvaret her på siden...

Har du flere spørgsmål om omdannelsen fra Munkebo Genbrugsplads til Munkebo Genbrugs-ø? Så er du velkommen til at sende os en mail på forsyning@kertemindeforsyning.dk.

Til nyhedsoversigten