Kerteminde Forsynings varmepriser ligger under kravet om at indføre indefrysnings­­ordning

06. oktober 2022 - 11:10


Kerteminde Forsynings varmekunder får ikke den indefrysningsordning for ekstraordinære varmeudgifter, som blev lanceret landspolitisk i september 2022. Det skyldes, at prisen er lav i forvejen.

Ud fra den gældende lovgivning kan Kerteminde Forsyning ikke indføre ordningen. Det skyldes, at fjernvarmen i forvejen er meget billig i Kerteminde Kommune.

Kun de varmeselskaber, hvis priser for at opvarme et standardhus på 130 m2 overstiger 26.000 kroner, må indføre ordningen. Og for Kerteminde Forsyning er beløbet markant mindre, nemlig 15.600 kroner. Derfor indføres indefrysningsordningen ikke.

Det er vigtigt at sige, at selv hvis din varmeregning skulle ligge over 26.000 kroner, kan du ikke få indefrosset den ekstraordinære udgift.

Beløbsgrænsen på 26.000 kroner gælder nemlig ikke den individuelle kunde; den gælder for det gennemsnitlige standardhus.

Virksomheder vil heller ikke kunne få indefrosset ekstraordinære udgifter.

Vi udsendte i september et brev til alle vores varmekunder, hvor vi informerede om prisudviklingen i 2023. Klik her for at hente skabelonbrevet som PDF. 

 

Har du spørgsmål om indefrysningsordningen, kan du kontakte Erhvervsstyrelsens hotline:

Telefon 70 80 91 81 mandag til fredag kl. 9-15

Mail ergi@erst.dk

 

Du kan også benytte disse links til at få mere viden:

Erhvervsstyrelsen om indefrysningsordningen

Borger.dk om indefrysning af energiudgifter

Virksomhedsguiden om indefrysning af virksomheders energiudgifter

Til nyhedsoversigten